עמיתי הפורום לחשיבה אזורית

ד"ר אסף דוד הוא מייסד-שותף של הפורום לחשיבה אזורית, המנהל האקדמי של הפורום ועורך האתר. הוא ראש אשכול "ישראל במזרח התיכון" במכון ון ליר בירושלים ועמית הוראה במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית.
ראו רשימת פרסומים בקישור זה.
ליצירת קשר: assaf.david@mail.huji.ac.il
לעמוד האישי

פרופ' נמרוד הורביץ הוא מייסד-שותף של הפורום לחשיבה אזורית ויו"ר הוועד המנהל של הפורום. הוא מרצה בכיר במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בן גוריון. ראו רשימת פרסומים בקישור זה.
ליצירת קשר: nimrod.hurvitz@gmail.com
לעמוד האישי

פרופ' דרור זאבי הוא מייסד-שותף של הפורום לחשיבה אזורית ומרצה בכיר במחלקה להיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת בן גוריון. ראו רשימת פרסומים בקישור זה.
ליצירת קשר: drorzeevi@gmail.com
לעמוד האישי

קרן אבו הרשקוביץ בוחנת שאלות של העברת ידע: מדעי, תרבותי ודתי במזרח התיכון. מחקריה נעים בשני נתיבים עיקריים: נתיב אחד עוסק בתהליך ההתאסלמות של המזרח התיכון, ובמה שהתאסלמות זו וייצוגיה מלמדים על חוויית הפרט, ועל השיח היום־יומי של המתאסלמת, המתאסלם ובני משפחתם.
הנתיב האחר מתמקד בתנועה של ידע מדעי וביחסי הגומלין בין דת, מדע ותרבות. מחקרים אלו מעידים שידע מדעי אינו חתירה אובייקטיבית לאמת וכל שעל האדם לעשות הוא לחשוף אותה, אלא שהתאוריות, ההסברים והפתרונות מושפעים ממערכת מורכבת של ערכים ומצורכי החברה באופן כללי.
קרן מלמדת באוניברסיטה הפתוחה ובאוניברסיטת בן־גוריון.
ליצירת קשר: kabbou@gmail.com
לעמוד האישי

ליצירת קשר: alialawar@yahoo.com
לעמוד האישי

ד"ר גיורא אלירז הוא מרצה נלווה בבית הספר ג'קסון ללימודים בינלאומיים שבאוניברסיטת וושינגטון בסיאטל, עמית נלווה במכון טרומן באוניברסיטה העברית בירושלים ועמית מחקר במכון למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי בהרצליה.
תחומי המחקר והכתיבה שלו בפורום הם דרום-מזרח אסיה, בדגש על המרחב המוסלמי באזור ויחסי הגומלין שלו עם המזרח התיכון.
ליצירת קשר: eliraz-g@bezeqint.net
לעמוד האישי

ליצירת קשר: aphekster@gmail.com
לעמוד האישי

לעמוד האישי

דנה בן שמעון היא עיתונאית ישראלית. במסגרת עיסוקה בעיתונות סיקרה את תחום הפלסטינים ואת הנעשה בשטחים בטלוויזיה וברדיו. היא בעלת תואר ראשון ביחסים בין־לאומיים ובלימודי האסלאם והמזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית ותואר שני ביחסים בין־לאומיים. במאמריה בפורום לחשיבה אזורית תנתח את האירועים, את הדינמיקה ואת התהליכים בזירה הפלסטינית, ותעסוק בנושאי ביטחון, פוליטיקה וחברה.
ליצירת קשר: danabensh@gmail.com
לעמוד האישי

ליצירת קשר: foregthink.edu@gmail.com
לעמוד האישי

תחומי המחקר והכתיבה של עידן בפורום לחשיבה אזורית הם עיראק והמיעוטים הדתיים והאתניים במדינה, וכן המדינה האסלאמית, בדגש על שרטוט הגבולות החדשים, לא בהכרח המדיניים, במזרח התיכון.
ליצירת קשר: idanbarir@gmail.com
לעמוד האישי

ד”ר אורי גולדברג הוא חוקר השיעה ואיראן. עבודת הדוקטור שלו בהיסטוריה עסקה בתפקידה של החוויה הדתית ביצירתו של שיח המהפכה השיעית-איראנית וביישומה במהלך המחצית השנייה של המאה ה-20.
כעמית מחקר בפורום לחשיבה אזורית כותב אורי על נקודות הממשק השונות בין דת ופוליטיקה במזרח התיכון.
ליצירת קשר: origoldberg@gmail.com
לעמוד האישי

קייטי וקסברגר היא תלמידה לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון בנגב, שם היא חוקרת את תחומי הספרות, מדעי הרוח ומדעי החברה באקדמיה הערבית, בייחוד במדינות המפרץ. יש לה תואר ראשון מאוניברסיטת קולומביה, שם גם חקרה את לימודי המזרח התיכון באקדמיה הישראלית.
ליצירת קשר: wachsbe@gmail.com
לעמוד האישי

תחום המחקר והכתיבה של נועם בפרום לחשיבה אזורית הם תרבות פופלארית ושיח צעירים במזרח התיכון, עם דגש על מצרים ומדינות המפרץ.
ליצירת קשר: Noamzitzman@gmail.com
לעמוד האישי

מרזוק אלחלבי הוא עיתונאי וסופר, משורר ומבקר ספרות ותרבות.
תחומי המחקר והכתיבה של מרזוק בפורום לחשיבה אזורית יהיו אסלאם פוליטי ורדיקלי וזהות ותרבות ערבית במזרח התיכון.
ליצירת קשר: marzuqh@gmail.com
לעמוד האישי

אביב טטרסקי הוא חוקר בעמותת "עיר עמים" העוסקת בירושלים בהקשר של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. בעבודתו הוא נחשף לאחורי הקלעים של המדיניות הישראלית בירושלים, ולאופן שבו בירתה של המדינה היהודית נאבקת במציאות של היותה דו־לאומית.
חלק ניכר מהתובנות שלו מגיע מהפעילות האקטיביסטית שלו בקבוצת "דהרמה מעורבת חברתית", שבה הוא זוכה להכיר מקרוב קהילות ושותפים פלסטינים, ואת חייהם תחת שלטון צבאי ישראלי.
בכתיבה שלו בפורום יתאר אביב את החיים הפלסטיניים תחת שליטתנו (מה שאנחנו קוראים לו "זכויות אדם") וישאל שאלות על חולשה, על כוח ועל המאבק לחירות.
ליצירת קשר: avivsky@gmail.com
לעמוד האישי

ד"ר משה טרדימן הוא עמית מחקר בפורום לחשיבה אזורית, מייסד ומנהל המכון לחקר אסלאם ומוסלמים באפריקה ועמית מחקר במרכז עזרי לחקר איראן והמפרץ הפרסי באוניברסיטת חיפה.
תחומי הכתיבה שלו במסגרת הפורום הם: איכות סביבה במדינות ערביות ומוסלמיות, אסלאם ואיכות הסביבה וביטחון סביבתי.
ליצירת קשר: terdmana@zahav.net.il
לעמוד האישי
לעמוד האישי

ד״ר שמואל לדרמן מלמד במחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה, ובתוכנית הבינלאומית ללימודי שואה באוניברסיטת חיפה. ראו רשימת פרסומים כאן.
ליצירת קשר: shmulikled@gmail.com
לעמוד האישי

עבודת הגמר של התואר השני שלה עסקה במאפייני החברה האזרחית במדינות צפון אפריקה, ועבודת הדוקטורט שלה צפויה לעסוק בזיקות שבין תרבות ופוליטיקה במרוקו.
תחומי המחקר של אילת בפורום לחשיבה אזורית הם מדינות המגרב, ובראשן מרוקו, תוניסיה ואלג'יריה, בדגש על נושאי חברה ותרבות דוגמת מגדר, שפה, צעירים ודפוסי מחאה.
ליצירת קשר: aylet10@gmail.com
לעמוד האישי

עינת לוי, יזמית וחוקרת, נמצאת על הקו בין ישראל למרוקו והקימה את "קונקשן למרוקו", המהווה שגרירות אזרחית הפועלת לקידום שיתופי פעולה בין המדינות במגוון תחומים, לרבות משלחות וסיורים לימודיים. תחומי המחקר והכתיבה של עינת בפורום לחשיבה אזורית הם שיתופי פעולה אזרחיים בין ישראל והמזרח התיכון, מרוקו ומה שעומד על סדר היום המרוקאי, יזמות והייטק במזרח התיכון ותרבות במרחב המזרח-תיכוני, לרבות זו המתקיימת בגבולות החברה הישראלית ומחוצה לה. במקביל לפעילותה בפורום עינת היא חוקרת במכון מיתווים למדיניות חוץ אזורית ועמיתה במכון מנדל במסגרת התכנית למנהיגות בתרבות יהודית.
עינת היא בעלת תואר ראשון במזרח תיכון וביחסים בינלאומיים, ותואר שני בתוכנית לחקר סכסוכים, ניהולם ויישובם, מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת קרן אייסף לצמצום פערים בחברה הישראלית.
ליצירת קשר: einat.morocco@gmail.com
לעמוד האישי

לעמוד האישי

אני היסטוריונית, ותחום המחקר שלי הוא נצרות באמריקות, דרומית והצפונית, בעיקר מנקודת מבט חברתית ופוליטית. את עבודת הדוקטור שלי כתבתי בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב, והיא עסקה במיסיון האדוונטיסטי בקרב אינדיאנים דוברי איימרה ברמה הפרואנית.
תחומי המחקר והכתיבה שלי בפורום לחשיבה אזורית הם נצרות ופונדמנטליזם בדרום אמריקה ובצפונה, ויחסי גזע ומגדר בעידן של בניית חומות הפרדה.
ליצירת קשר: yaelmabat@gmail.com
לעמוד האישי

לעמוד האישי

ד"ר יוני מנדל הוא מנהל הפרויקט של תחום המזרח התיכון במכון ון-ליר בירושלים, ופוסט דוקטורנט במרכז פרנץ רוזנצווייג לחקר התרבות והספרות היהודית-גרמנית באוניברסיטה העברית בירושלים, שם הוא בוחן את השפעתם של חוקרים יהודים-גרמנים על לימודי הערבית בבתי ספר יהודיים בארץ.
תחומי המחקר והכתיבה של יוני בפורום לחשיבה אזורית הם העולם הערבי והתרבות הערבית בעיניים ישראליות, לרבות אתגרים של לקות ראייה ועיוורון.
ליצירת קשר: Yonim@vanleer.org.il
לעמוד האישי

עבודת הגמר שלה לתואר השני עסקה ביחסים המורכבים בין אבן-סעוד (לימים, מייסד ערב-הסעודית) לבין נציגי השלטון הבריטי באזור, באמצעות בחינה מחודשת של שליחותו של הנציג הבריטי, הארי סנט ג'ון (סינג'ין) פילבי אל אבן-סעוד בתקופת מלחמת העולם הראשונה.
תחומי מחקר של ענבל בפורום לחשיבה אזורית הם תימן המודרנית, יחסי שבטים ושלטון בתימן ונשים ומגדר במזרח-התיכון.
ליצירת קשר: inbalnissim@gmail.com
לעמוד האישי

אמיר מנהל את יחידה המחקר בנווה שלום/וואחת אל סלאם, יועץ רעיוני לחברה המשותפת ופעיל פוליטי.
ליצירת קשר: ameer.fakhoury.adv@gmail.com
לעמוד האישי
כתיבתה בפורום לחשיבה אזורית תתמקד בתרבות פופולרית ובנושאי נשים ומגדר במזרח התיכון.
ליצירת קשר: irisfruro@gmail.com
לעמוד האישי

ד"ר אלי פרידמן הוא עמית הוראה בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן ומרצה אורח במחלקה ללימודי ישראל באוניברסיטת מרילנד. בנוסף, הוא מכהן כמנהל מרכז ש. דניאל אברהם לדיאלוג אסטרטגי באקדמית נתניה ועמית נלווה במכון הרי ס .טרומן לקידום השלום.
תחום המחקר שלו הוא חקר שיח פוליטי בהקשרים לאומיים ובינלאומיים עם דגש על שינויים טכנולוגיים, דיפלומטיה ציבורית, וחקר סכסוכים ושלום. ספרו הראשון, Israeli Discourse and the West Bank: The Dialectics of Normalization and Estrangement (עם דליה גבריאלי-נורי) פורסם על ידי רוטלדג' ב-2018. הוא פרסם מאמרים במגוון כתבי עת מובילים, כולל Journalism, International Journal of Communication and Discourse & Society.
ליצירת קשר: elie.friedman@mail.huji.ac.il
לעמוד האישי

ערן צדקיהו הוא דוקטורנט במכון למדע המדינה בפריז (Sciences-Po). נושא מחקרו הוא לאומיות-דתית בסכסוך הישראלי פלסטיני במבט השוואתי, תוך כדי התמקדות במרחבים מקודשים.
תחומי המחקר והכתיבה של ערן בפורום לחשיבה אזורית הם פלסטינים, לאומיות דתית במזרח התיכון, הסכסוך הישראלי-פלסטיני ויחסי יהודים וערבים בישראל ובשטחים. בעבר עבד כרכז פרויקטים בארגון הבין-לאומי Search for Common Ground בירושלים וכיועץ בנושא התהליך המדיני למנהיגים דתיים בישראל וברשות הפלסטינית.
כיום עובד ערן כמדריך, מרצה ויועץ עצמאי בתחום הגיאופוליטי. הוא פעיל בחברה האזרחית בירושלים והיה מעורב בהקמתן - והיום חבר בוועד המנהל - של מספר עמותות העוסקות ביחסי יהודים-ערבים בעיר.
ליצירת קשר: www.erantzidkiyahu.com
לעמוד האישי

לעמוד האישי

יעל רונן היא פרופסור למשפט בינלאומי. היא חברת סגל במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, ועמיתת מחקר במרכז מינרבה לזכויות אדם באוניברסיטה העברית בירושלים. ראו רשימת פרסומים כאן.
מחקרה בפורום לחשיבה אזורית יתמקד בקשר שבמשפט הבינלאומי בין שליטה, בעיקר טריטוריאלית, לבין סמכות, מעמד ואחריות.
ליצירת קשר: yael.ronen@mail.huji.ac.il
לעמוד האישי

הוא לימד את הסכסוך הערבי-ישראלי באותה באותה אוניברסיטה ובאוניברסיטת חברון. בכתיבתו הוא מנתח את ההתפתחויות במרחב הפנים-פלסטיני ואת היחסים בין הפלסטינים לבין ישראל, ומצייר תרחישים אפשריים לעתיד.
ליצירת קשר: adelshadeed@yahoo.com
לעמוד האישי

תחום המחקר והכתיבה העיקרי של פרופ' שיאון בפורום לחשיבה אזורית הוא האו"ם, צבא ויחסים לא פורמאליים בין יהודים ישראלים ופלסטינים.
ליצירת קשר: liora1234@gmail.com
לעמוד האישי

eladbd608@gmail.com
לעמוד האישי


לעמוד האישי

לעמוד האישי

לעמוד האישי

לעמוד האישי